Over FairTrade Global Affairs

Mensen, aarde & winst

Global Affairs werkt vooral met kleinere bedrijven, die regelmatig bezocht worden. Op deze manier weet Global Affairs en de klanten dat de werknemers eerlijk worden behandeld en niet worden uitgebuit. Ons doel is een juiste balans te vinden tussen mensen, aarde en winst.
De meeste van onze producten zijn handgemaakt en duurzaam geproduceerd op lokaal gevestigde fabrieken in India en China. U kunt Global Affairs producten vinden in speelgoedzaken, cadeauwinkels, lifestyle winkels en warenhuizen voornamelijk in Europa, maar ook in Amerika en Japan.
Wij proberen ervoor te zorgen dat onze leveranciers in veilige omstandigheden werken en fatsoenlijke lonen ontvangen. Door van ons te kopen, helpt u aan te moedigen en het ondersteunen van duurzame industrieën.

Ons doel:

  • Om eerlijke prijzen te betalen voor de producten die we kopen
  • Om de lokale gemeenschap te ondersteunen door vrouwen in dienst te nemen die nu bij hun familie kunnen blijven.
  • Om ervoor te zorgen dat arbeidsomstandigheden fatsoenlijk zijn en er geen kinderarbeid wordt gebruikt.
  • Om ons te binden aan lange termijn relaties met onze leveranciers.
  • Wij verzenden de goederen over zee om de milieuvervuiling terug te dringen.

Maak kennis met de makers

India
In Kolkata, waar onze knuffels worden gemaakt, hebben wij een project om de sociale onafhankelijkheid van vrouwen te verbeteren. Zij waren volledig afhankelijk van hun mannen, maar nu kunnen deze vrouwen hun eigen geld verdienen. Ze voelen zich belangrijk, onafhankelijk en omdat ze geld verdienen hoeven hun kinderen niet te werken en kunnen die naar school. De volgende keer dat u één van onze knuffels koopt, helpt u hun ook een beetje.

China
Al onze gehaakte artikelen zijn handgemaakt van 100% biologische katoen garen. Ze zijn handgemaakt door vrouwen in de provincie Jiangsu in China. Zij kunnen dit werk vanuit huis doen – of vlak bij huis – zodat ze niet hoeven te verhuizen naar de stad om een baan te vinden buiten het oogstseizoen. Op deze manier kunnen ze het hele jaar dicht bij hun familie blijven.